***       Водещите вечерни новини       на 14 септември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 14 септември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Зеленски благодари на България за отпадането на забраната за внос на храни от Украйна. Руски окупатори се стреляли помежду си


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 14 септември   

 

„ Благодаря на министър-председателя Николай Денков и неговия екип, както и българските парламентаристи, които поддържаха този ход. България дава образец за същинска взаимност “, уточни още Зеленски в „ Туитър “.

По-рано през днешния ден Народното събрание одобри да отпадне възбраната за импорт на избрани артикули с генезис от Украйна след 15 септември 2023 година Решението за позицията на Република България по отношение на превантивните ограничения във връзка с вноса на избрани украински артикули беше взето със 124 гласа „ за “, 69 „ срещу “ и осем „ въздържал се “.

***

След 4-часови диспути София има нов бюджет. Столицата ще има рекорден бюджет от 2,55 милиарда лв..

***

Нидерландското държавно управление следи деликатно напредъка в използването на върховенството на правото в България. То е склонно да внесе още веднъж в Народното събрание на страната си въпроса за приемането на България в Шенгенското пространство, когато страната ни покаже още повече резултати по тази тематика.

***

България чака мнение на Венецианската комисия за импортираните в Народното събрание промени в Конституцията при започване на октомври т.г.

***

По първична информация, при спусната преграда и червен сигнал на светофара, лек автомобил е подхванал изпреварване на чакащите на бариерата други коли. Блъснат е от преминаващ трен.

***

Русия съобщи през днешния ден, че експулсира двама американски дипломати, упрекнати, че са работили с съветски жител, упрекнат в съдействие с непозната страна, съобщи Ройтерс.

***

Засилва се натискът върху немския канцлер Олаф Шолц от парламентарните групи в държавната коалиция той да се съгласи да достави крилати ракети " Таурус " на Украйна.

***

Днес заместник-министърът на защитата в Киев Анна Маляр съобщи: Село Андреевка е освободено от окупаторите.  

„ Водим боеве край околните селища Клешчеевка и Курдюмовка. ВСУ преодоляват съпротивата на съперника и напредваме към Бахмут ", сподели още тя.

***

Според депутата във Върховната рада (украинския парламент) Юрий Мисягин в резултат на стрелбата са починали минимум 24-ма окупатори, а потърпевшите – най-малко 37. 

***

???

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР